DERFOR SKAL DU LAVE VIDEO SELV!

Hvorfor lave video  selv?

Virksomhedsvideo - eller corporate video - har inden for de seneste år gennemgået en rivende udvikling fra at være noget man bestilte hos et professionelt bureau, og som kostede en pæn slat penge, til at være noget, som fx marketing, salg, support og HR nu selv kan producere - oven i købet næsten gratis.

I videoen herunder taler Thomas og Michael om forskellige årsager til, at det kan være en rigtig god ide, selv at producere de fleste af sine videoer.

 
 


Udbytte

Der er mange der har forsøgt at kaste sig ud i video, og hurtigt har kastet håndklædet i ringen igen, fordi det måske føltes tidskrævende, svært eller uoverskueligt - men med en lille smule planlægning og træning, så vil de fleste opdage, at produktion af video kan være både:

  • HURTIGT

  • NEMT

  • ØKONOMISK

Videostrategi

Mange giver fortabt udelukkende fordi de ikke har haft en strategi for at anvende video - men hvis man ikke har et mål at gå efter - så rammer man ikke noget. 

Derfor er det vigtigt, at man sætter sig for, hvad man vil opnå med sine videoer - og at man efterfølgende planlægger og producerer videoerne efter dette mål. Det nytter fx ikke, at man i salgsafdelingen har et mål, der hedder sig, at man vil have flere loyale kunder - og så udelukkende producerer salgsvideoer.

Vil du høre mere om videostrategi og marketing med video kan du deltage på vores næste gratis Pepinar. Du kan tilmelde dig Pepinaret lige her.

I så fald vil det være en god idé at producere autentiske videoer, hvor man fremviser firmaets medarbejdere - gerne "på slap line" - altså hvor det tydeligt fremgår, at der ikke er manipuleret med videoen - man har nærmest blot dokumenteret fx en arbejdsproces, en afdeling eller lignende. 

I marketingafdelingen kan det være man har et ønske om, at virksomheden skal fremstå som specialist inden for sit felt. I så fald kunne videoer, der deler viden inden for virksomhedens kernekompetencer være vejen frem. 

80/20 reglen gælder også her (for de fleste)

Der er selvfølgelig ikke tale om, at man nu helt kan droppe reklamebureauet og bare skyde alt sin video selv. For mindre virksomheder vil det muligvis være tilfældet, men 80/20 reglen vil nok være en god tommelfingerregel hos de fleste virksomheder.

Altså, sørg for at få produceret en masse video selv, hvor I på en autentisk måde kan fortælle om virksomheden, medarbejderne og evt. produkterne - og så vil der selvfølgelig være nogle tilfælde, hvor det vil være på sin plads at få et professionelt bureau på.

Der er lige nu flere og flere virksomheder, der kaster sig ud i selv at skyde video. Det betyder flere videoer "derude" - og dermed øget konkurrence om opmærksomheden - især på de sociale medier. Så anbefalingen herfra er, at I skal komme igang - om ikke andet med at træne og øve. (Husk - der er jo ikke nogen, der ser det, før du trykker på Upload...) ;-)