ER DU DEN MOBILE JOURNALIST?

Måske så du, at TV2 Østjylland til kommunalvalget for et par måneder siden, valgte at udstyre deres journalister med et mobilt videostudie, så de kunne interviewe lokalpolitikerne og sende live - alt sammen fra deres iPhone?


(og ellers kan du læse deres artikel om at sende live med en iPhone her →- hvor de skriver om fordele og udfordringer ved dette setup).

Hos videokursus.com har vi også tænkt i det mobile videostudie - hos os kalder vi det MOJO - altså: MObil JOurnalist. :-) 

Hvis du er professionel journalist, så har du måske allerede styr på dit udstyr?

- Er du ikke journalist, så har du muligvis alligevel brug for at have et fleksibelt setup som du kan have med på farten - og evt. lave interviews. 

Det kunne fx være:

 
MOJO,+Journalist+PRO.png
 
  • Indslag fra en messe eller et event
  • Interviews med medarbejdere til firmaets intranet - eller til jobopslag
  • At interviewe kunder til jeres testimonial side
  • Interviewe direktøren til det årlige jule- / nytårsbrev
  • Etc. etc.

 

I dette blogindlæg giver vi en hurtig rundtur i MOJO pakken.

- så du kan vurdere, om det er et setup, der vil gavne din videoproduktion - eller gøre det nemmere at lave interviews.

- Se også: Er din mobil god nok til at lave video til virksomheden →

Hvis du "bare" skal optage video hjemme i virksomheden, så har du nok hørt os sige, at alt du behøver, er en holder til mobilen, en ekstern mikrofon og evt. et kamera stativ. Her anbefaler vi klart Shoulderpods udstyr →der både er fleksibelt og meget robustbygget. Og så passer det til alle mobiltelefoner uanset størrelse. 

Dette setup holder også langt hen ad vejen - men skal du interviewe selv - eller filme et interview, så kan der med fordel bygges lidt videre på standard setup'et.
 

Saramonic trådløs lyd:
Det første sted, hvor det kan være fornuftigt at opgradere, er at udskifte knaphulsmikrofonen (lavalier mic) til en trådløs en af slagsen - eller evt. til en trådløs håndholdt mikrofon. 

 
 

I MOJO pakken medfølger 2 trådløse Saramonic lavalier mikrofoner, så du kan have trådløs lyd på 2 personer, samt en trådløs håndholdt mikrofon. 

Den håndholdte model er selvfølgelig ikke smart, hvis du skal betjene udstyret alene. Men skal du filme et interview mellem 2 personer, kan det være en rigtig god idé at udstyre intervieweren med en håndholdt mikrofon.

Eller - hvis du filmer et foredrag, kursus og lign. så kan den håndholdte mikrofon bruges til at tage imod spørgsmål fra publikum. 

 
 Trådløs håndmikrofon

Trådløs håndmikrofon

 

Shoulderpod X1
Med til pakken følger også Shoulderpod X1, der kan benyttes både på den medfølgende tripod og til håndholdte optagelser. 

 
 Shoulderpod X1

Shoulderpod X1

Lishuai LS-200
Derud over følger der også en super lækker lampe fra Lishuai, der kan reguleres i både lysstyrke og farvetemperatur.

Lampen kan desuden køre både på batteri og på lysnet. 

 
 
 Lishuai LS-200

Lishuai LS-200

 

Sennheiser-hd205
Et af de mest oversete områder, er at man skal have et headset med på sine optagelser. Ellers kan du ikke sikre dig at dine optagelser bliver gode nok, eller om mikrofonen sidder og larmer. det er vigtigt for den samlede oplevelse. 

 
 

Du kan se en kort gennemgang af MOJO-pakken på videoen herunder

 
 
 

 

GRATIS WEBINAR

Hvis du savner et kærligt spark til at komme igang med video, så afholder vi snart et webinar igen
Tjek vores webinarkalender og se om ikke det skulle passe ind i dit program med et webinar om videokommunikation. 

Her fortæller lidt om hvordan du nemmest kommer igang - og hvad du kan bruge video til i virksomheden - og du får mulighed for at få besvaret eventuelle spørgsmål du måtte have. 

Det er selvfølgelig gratis at deltage - og kræver ku du afsætter tid i kalenderen
Du kan tilmelde dig webinaret lige her →