Sådan brander du dig selv effektivt med video

Du kender det måske?

Du bruger rigtig mange ressourcer på at komme ud med dine budskaber.
Øge klik- og konverteringsrater, få likes, delinger, kommentarer, opmærksomhed mv. 

Men står resultatet ikke mål med indsatsen, så opstår tvivlen: 
”Gør jeg det rigtige”? eller ”skal jeg tænke i andre tiltag”? 

Mængden af information vi modtager i dag har aldrig været større og det bliver ikke mindre med tiden – tværtimod. Vi bliver dagligt bombarderet med information, annoncer og budskaber i en sådan grad at vi ikke har tid til at fordybe os. 

Vi er ikke blevet overfladiske, men den digitale udvikling presser os på tid, og vi begynder at selektere på informationsmængden. 

Det stiller krav til din måde at kommunikere på

Kunderne vil have autenticitet og storytelling – med andre ord, så bruger de i mindre grad tid på reklamer, annoncer og anden form for push markedsføring.  

“We buy from people we know, like and trust” 

Så skal dine kunder lære dig at kende og have tillid til dig, skal du tænke anderledes! 

Video giver dig taletid

Smartphonen er det foretrukne værktøj.
Tilføjer du oven i også god lyd og tekst til dine videoer, opnår du den mest optimale kommunikationsform.  

Alle brancher og funktioner kan med fordel bruge video.
Video markedsføring er ikke kun for salgs- og marketingafdelingen, men kan bruges bredt i organisationen både internt og eksternt. 

Med videomarketing gør du dig fortjent til kundernes tillid, blandt andet giver du dem mulighed for at lære dig at kende, før de møder dig i virkeligheden eller før de skal købe dine produkter. 

Dette - og flere andre videotips - fortæller vi dig mere om på vores næste GRATIS Pepinar  

Hvad er effekten ved at bruge video? 

Google og sociale medier anerkender video, og hjælper dig med at komme bredt ud med dine budskaber.  

- Video content får op imod 12 % flere delinger, end tekst og billede -
 

Gratis Pepinar

Så går du med ønsket om at lave autentisk indhold, og har du brug for et kærligt spark til at komme i gang? Så kom med til vores næste pepinar. ⬇⬇

 
 

Et Pepinar er vores bud på en kombineret Peptalk og et Seminar.
Hos os bliver det omsat til: 1,5 times Pepinar. ;) 

Arrangør: 
Videokursus.com 

Målgruppe: 
Arrangementet henvender sig til virksomheder, som har speciel interesse i kommunikation indenfor videomarketing 

Tid: 
Kl. 08:30 - 10:00
Se datoer på linket nedenfor

Sted: 
Videokursus.com
Gl. Køge landevej 55, 2500 Valby 

Pris: 
Gratis 

Der serveres kaffe, the og croissanter.

Tilmelding - KLIK HER 

Derfor skal du bruge video i din markedsføring

Mængden af information vi modtager har aldrig været større. Derfor stiller det krav til dig, når du skal ud med dine budskaber på en klar og effektiv måde.   

Kunderne vil have autenticitet og storytelling – med andre ord, så bruger de ikke tid på reklamer, annoncer og anden form for push markedsføring. 

Så derfor må du tænke anderledes! 

Hvor kan du bruge video? 

Video giver først og fremmest mening, når du kun har kort tid til at komme af med dit budskab.  

Alle brancher og funktioner kan med fordel bruge video. Video marketing er ikke kun for salg og marketingafdelingen, men kan bruges bredt i organisationen internt og eksternt. 

Med video marketing gør du dig fortjent til kundernes tillid, blandt andet giver du dem mulighed for at lære dig at kende, før de har mødt dig i virkeligheden. 

Det fortæller vi dig mere om på vores næste webinar 

Hvad er effekten ved at bruge video? 

Google og sociale medier anerkender video og hjælper dig med at komme bredt ud med dine budskaber.  

"Brugen af video øgede rækkevidden på de sociale medier med 30-35 %. Det forventes at stige til 50 % i 2018" 

Video har samtidig den effekt, at den menneskelige hjerne er i stand til at huske ca. 80 % af det vi ser, mod 20 % hvis vi får den samme information som tekst.

Gratis Webinar

Går du med overvejelser om video marketing, og har du brug for et kærligt spark til at komme igang med video? 

Hvis JA, så afholder vi snart webinar, hvor vi fortæller om, hvordan du nemt kommer igang - og hvad du kan bruge video til i virksomheden - og du får mulighed for at få besvaret eventuelle spørgsmål du måtte have.  

Det er selvfølgelig gratis at deltage - og du kan tilmelde dig webinaret lige her

 

 
 

Derfor skal du lave video selv - Videostrategerne taler ud... :)

Hvorfor lave video  selv?

Virksomhedsvideo - eller corporate video - har inden for de seneste år gennemgået en rivende udvikling fra at være noget man bestilte hos et professionelt bureau, og som kostede en pæn slat penge, til at være noget, som fx marketing, salg, support og HR nu selv kan producere - oven i købet næsten gratis.

I videoen herunder taler Thomas og Michael om forskellige årsager til, at det kan være en rigtig god ide, selv at producere de fleste af sine videoer.

 
 


Udbytte

Der er mange der har forsøgt at kaste sig ud i video, og hurtigt har kastet håndklædet i ringen igen, fordi det måske føltes tidskrævende, svært eller uoverskueligt - men med en lille smule planlægning og træning, så vil de fleste opdage, at produktion af video kan være både:

 • HURTIGT
 • NEMT
 • ØKONOMISK

Videostrategi

Mange giver fortabt udelukkende fordi de ikke har haft en strategi for at anvende video - men hvis man ikke har et mål at gå efter - så rammer man ikke noget. 

Derfor er det vigtigt, at man sætter sig for, hvad man vil opnå med sine videoer - og at man efterfølgende planlægger og producerer videoerne efter dette mål. Det nytter fx ikke, at man i salgsafdelingen har et mål, der hedder sig, at man vil have flere loyale kunder - og så udelukkende producerer salgsvideoer.

Vil du høre mere om videostrategi og marketing med video kan du deltage på vores næste gratis webinar. Du kan tilmelde dig webinaret lige her.

I så fald vil det være en god idé at producere autentiske videoer, hvor man fremviser firmaets medarbejdere - gerne "på slap line" - altså hvor det tydeligt fremgår, at der ikke er manipuleret med videoen - man har nærmest blot dokumenteret fx en arbejdsproces, en afdeling eller lignende. 

I marketingafdelingen kan det være man har et ønske om, at virksomheden skal fremstå som specialist inden for sit felt. I så fald kunne videoer, der deler viden inden for virksomhedens kernekompetencer være vejen frem. 

80/20 reglen gælder også her (for de fleste)

Der er selvfølgelig ikke tale om, at man nu helt kan droppe reklamebureauet og bare skyde alt sin video selv. For mindre virksomheder vil det muligvis være tilfældet, men 80/20 reglen vil nok være en god tommelfingerregel hos de fleste virksomheder.

Altså, sørg for at få produceret en masse video selv, hvor I på en autentisk måde kan fortælle om virksomheden, medarbejderne og evt. produkterne - og så vil der selvfølgelig være nogle tilfælde, hvor det vil være på sin plads at få et professionelt bureau på.

Der er lige nu flere og flere virksomheder, der kaster sig ud i selv at skyde video. Det betyder flere videoer "derude" - og dermed øget konkurrence om opmærksomheden - især på de sociale medier. Så anbefalingen herfra er, at I skal komme igang - om ikke andet med at træne og øve. (Husk - der er jo ikke nogen, der ser det, før du trykker på Upload...) ;-)

Gratis Webinar

Hvis du savner et kærligt spark til at komme igang med video, så afholder vi snart et webinar igen
Tjek vores webinarkalender og se om ikke det skulle passe ind i dit program med et webinar om videokommunikation. 

Her fortæller lidt om hvordan du nemmest kommer igang - og hvad du kan bruge video til i virksomheden - og du får mulighed for at få besvaret eventuelle spørgsmål du måtte have. 

Det er selvfølgelig gratis at deltage - og du kan tilmelde dig webinaret lige her.
 

 
 

Er du den mobile Journalist?

Måske så du, at TV2 Østjylland til kommunalvalget for et par måneder siden, valgte at udstyre deres journalister med et mobilt videostudie, så de kunne interviewe lokalpolitikerne og sende live - alt sammen fra deres iPhone?


(og ellers kan du læse deres artikel om at sende live med en iPhone her - hvor de skriver om fordele og udfordringer ved dette setup).

Hos videokursus.com har vi også tænkt i det mobile videostudie - hos os kalder vi det MOJO - altså: MObil JOurnalist. :-) 

Hvis du er professionel journalist, så har du måske allerede styr på dit udstyr?

- Er du ikke journalist, så har du muligvis alligevel brug for at have et fleksibelt setup som du kan have med på farten - og evt. lave interviews. 

Det kunne fx være:

 
MOJO,+Journalist+PRO.png
 
 • Indslag fra en messe eller et event
 • Interviews med medarbejdere til firmaets intranet - eller til jobopslag
 • At interviewe kunder til jeres testimonial side
 • Interviewe direktøren til det årlige jule- / nytårsbrev
 • Etc. etc.

 

I dette blogindlæg giver vi en hurtig rundtur i MOJO pakken.

- så du kan vurdere, om det er et setup, der vil gavne din videoproduktion - eller gøre det nemmere at lave interviews.

- Se også: Er din mobil god nok til at lave video til virksomheden

Hvis du "bare" skal optage video hjemme i virksomheden, så har du nok hørt os sige, at alt du behøver, er en holder til mobilen, en ekstern mikrofon og evt. et kamera stativ. Her anbefaler vi klart Shoulderpods udstyr der både er fleksibelt og meget robustbygget. Og så passer det til alle mobiltelefoner uanset størrelse. 

Dette setup holder også langt hen ad vejen - men skal du interviewe selv - eller filme et interview, så kan der med fordel bygges lidt videre på standard setup'et.
 

Saramonic trådløs lyd:
Det første sted, hvor det kan være fornuftigt at opgradere, er at udskifte knaphulsmikrofonen (lavalier mic) til en trådløs en af slagsen - eller evt. til en trådløs håndholdt mikrofon. 

 
 

I MOJO pakken medfølger 2 trådløse Saramonic lavalier mikrofoner, så du kan have trådløs lyd på 2 personer, samt en trådløs håndholdt mikrofon. 

Den håndholdte model er selvfølgelig ikke smart, hvis du skal betjene udstyret alene. Men skal du filme et interview mellem 2 personer, kan det være en rigtig god idé at udstyre intervieweren med en håndholdt mikrofon.

Eller - hvis du filmer et foredrag, kursus og lign. så kan den håndholdte mikrofon bruges til at tage imod spørgsmål fra publikum. 

 
Trådløs håndmikrofon

Trådløs håndmikrofon

 

Shoulderpod X1
Med til pakken følger også Shoulderpod X1, der kan benyttes både på den medfølgende tripod og til håndholdte optagelser. 

 
Shoulderpod X1

Shoulderpod X1

Lishuai LS-200
Derud over følger der også en super lækker lampe fra Lishuai, der kan reguleres i både lysstyrke og farvetemperatur.

Lampen kan desuden køre både på batteri og på lysnet. 

 
 
Lishuai LS-200

Lishuai LS-200

 

Sennheiser-hd205
Et af de mest oversete områder, er at man skal have et headset med på sine optagelser. Ellers kan du ikke sikre dig at dine optagelser bliver gode nok, eller om mikrofonen sidder og larmer. det er vigtigt for den samlede oplevelse. 

 
 

Du kan se en kort gennemgang af MOJO-pakken på video herunder:

 
 
 

 

Gratis Webinar

Hvis du savner et kærligt spark til at komme igang med video, så afholder vi snart et webinar igen
Tjek vores webinarkalender og se om ikke det skulle passe ind i dit program med et webinar om videokommunikation. 

Her fortæller lidt om hvordan du nemmest kommer igang - og hvad du kan bruge video til i virksomheden - og du får mulighed for at få besvaret eventuelle spørgsmål du måtte have. 

Det er selvfølgelig gratis at deltage - og du kan tilmelde dig webinaret lige her

 
 

Hjælp dine kunder og dig selv ved at svare dem med en video

 
 

Alt for ofte har jeg prøvet det. Du ved, set endnu en besked om at jeg har fået mail.

Nu ligger den dér. Jeg kan ikke læse den lige nu.
Men så snart jeg er tilbage på kontoret...

Men når jeg kommer tilbage, har jeg glemt alt om den mail.

Og der går ikke lang tid før næste besked popper op. Jeg har fået en mail mere. Cool, den har jeg heller ikke tid til at læse lige nu.

Sådan kan det blive ved. Indtil jeg får tid til at læse og besvare de mange mails som forskellige mennesker har været så generøse at sende mig.

Pyh, der er mange.

Jeg bliver træt. Orker det ikke. Skimmer de vigtigste og lader resten sejle. Fik ikke besvaret alle dem jeg burde. Og helt ærligt – så tror jeg ikke at jeg fangede budskabet i alle de mails jeg læste.

Kender du det?

Men sådan behøver det ikke at være...

Et billede siger mere end tusind ord. Men en video kan sige endnu mere end et billede.

Udover at video er populært, så giver en video også mulighed for at give et mere personligt og nærværende svar.

Så, hvad tænker du?

Hvor sandsynligt er det, at en video bliver opfattet mere positivt end en mail?

– Meget.

Vil den blive set før en mail?

– Hver gang vil jeg påstå.

Er det lettere at forstå budskabet?

– I den grad!

Der er så mange fordele ved at besvare dine mails på video.

Først og fremmest er det nemt for dig at lave et hurtigt svar. Du skal bare have en telefon der kan optage video - hvilket stort set alle telefoner kan i dag.

Og hvordan gør du så rent praktisk?

 

Jeg plejer at gøre det på følgende måde – se også video:

 Stil dig et sted med godt lysindfald ind i ansigtet på dig.

 Tjek din baggrund. Gør dig selv den tjeneste lige at rydde op i baggrunden.

 Pladsér din telefon i øjenhøjde. Så er du på niveau med modtageren - hverken over eller under.

 Sørg for at lave din komposition så du bruger så meget af skærmen som muligt.

 Sørg for at have god lyd på din telefon.
Luk vinduer. Sluk alt, der kan larme og distrahere dig.

 Slå så din telefon på FLYtilstand.
Ikke bare lydløs. Ved at bruge FLY kan du ikke forstyrres på telefonen.

 Optag nu din video. Stille og roligt. Kom ud med dit budskab.

 Hold dig til ét eller meget få punkter.

 Vær personlig. 
Ikke noget med at sidde bøjet over din telefon for at ramme det lille digitale tastatur. Kig ind i kameralinsen (ikke skærmen) så føles det som om, at du har direkte kontakt med modtageren.

Og så vækker det tillid.
Video er personligt og nærværende. Du hjælper modtageren.

Næsten uanset hvad din video handler om, så står budskabet mere klart fordi du taler med både kropssprog og stemme og du kan vise hvad du taler om.

Det gør indtryk på modtageren når du svarer på video. Du bliver husket.
Dit budskab bliver husket.

Du viser at du tør stå frem og gøre dig selv synlig – og sårbar.

I stedet for at gemme dig bag et logo eller et par livløse bogstaver, så står du frem som et menneske og taler direkte til et andet menneske.

Det gør indtryk. Du bliver husket.

Du vil være med til at gøre modtagerens arbejde mere effektivt – og lidt sjovere.

- Og en ekstra bonus ved at sende video til dine kunder er, at de vil føle de kender dig første gang i mødes i den virkelige verden :-)

Skrevet af Erik Back, Thomas Martinsen og Allan Isaksen.
Video af Allan Isaksen

Gratis Webinar

Går du med overvejelser om video marketing, og har du brug for et kærligt spark til at komme igang med video? 

Hvis JA, så afholder vi snart webinar, hvor vi fortæller om, hvordan du nemt kommer igang - og hvad du kan bruge video til i virksomheden - og du får mulighed for at få besvaret eventuelle spørgsmål du måtte have.  

Det er selvfølgelig gratis at deltage - og du kan tilmelde dig webinaret lige her.

 
 

5 stærke grunde til at bruge video

5 grunde til at bruge video

Video er et populært og stærkt medie. Ingen er længere i tvivl om hvor effektiv video kan være.
Hverken dig som privatforbruger eller de fagprofessionelle.

I det her blogindlæg vil jeg give et simpelt overblik over hvorfor du skal igang med at lave video.

Video er det mest hotte og effektive du kan foretage dig lige nu.  Alle steder.
Alle kan se og mærke video. Alle steder. OG det er ikke tilfældigt.

Det er ikke så længe siden at eksperterne spåede, at video er fremtiden. Det er nu.

Fremtiden er her nu. 

Senest har Google igen igen været ude og sige at i 2020 vil 80% af nettet bestå af video.
Det er altså ret vildt. Det buldrer bare der ud af med video lige nu. Alle steder.

Måske er du stadig i tvivl om video er noget for dig?

I indlæg vil jeg godt give dig 5 stærke grunde til at du skal tænke over at bruge video i din markedsføring. Uanset om du er en stor eller lille virksomhed.

Er det besværet værd? Vil det give virksomheden værdi?

Helt enkelt: JA

Her er 5 grunde til at du bør gå i gang med video.

1 grund til video

1.
Video øger konverteringen og salget

Fotos er populære. Vi elsker at kigge på fotos, og de formidler mange budskaber på en gang.
OG fotos kan vække følelser. Vi bruger dem også hele tiden. Aldrig har vi taget så mange fotos som nu. Alle er deres egne små fotografer.

Fotos er følelser der får os til at handle aktivt på budskabet.

Prøv så at forestille dig, hvor stort indtryk en video kan gøre. En video skaber nemlig endnu mere tillid og følelser, fordi det er sværre at gemme sig bag en redigering på video.

Hjernen modtager det meste information gennem øjnene.
Det er ikke så sært at fotos og video er så effektivt.

Som jeg plejer at sige på mine inspirationsforedrag:

”Et foto siger mere end 1000 ord…En video siger langt mere end et foto”

OG så er der det med video, at dine opslag på de sociale medier vil nå meget længere og bredere ud. Dine videoer vil simpelthen give dig langt mere opmærksomhed end fotos.
OG Sindsygt meget mere end dine rent tekstopslag.

2 grunde til video.png

2.
Video er en god investering

Men er video ikke dyrt kunne du spørge?. Ikke hvis du laver dem selv.
Du skal bruge din telefon til at lave dine videoer. Det kan ikke gøres billigere.
Og ja, kvaliteten er bestemt god nok i dag.

Video er ikke bare billigt, men også super effektivt.

Du bruger måske en halv time på at optage og redigere videoen. Men den tid er hurtigt tjent ind igen. Afhængigt af dit mål med videon.

MEN helt generelt giver opslag med video på de sociale medier bare så meget mere trafik til dig. Det være sig i form af likes, delinger og handlinger fra modtageren.

Video er blevet nemt. Det er ikke kvaliteten af videoen der er vigtigst – det er budskabet.
Du behøver ikke at investere i dyrt udstyr og professionelle producenter.
 
Det vigtigste er at du kommer i gang. Selvfølgelig skal du være bevidst og gøre dig umage undervejs. Sådan er det jo med alting til din business.

Video: Hvilke videoer skal jeg lave? Inspiration til videotyper du kan lave

3_blue.png

3.
Video skaber tillid

Du har hørt det før. Mennesker køber hos dem de kender, kan lide og har tillid til.

Tillid er et nøgleord. Ville du købe noget af en person du ikke stoler på? – Nej vel.
Video skaber tillid. Det giver en følelse af tryghed at se en person tale direkte til dig på video.

Men hvordan skaber du den tillid gennem video?
Jo, altså det er ret simpelt faktisk. Du skal blot være naturlig og afslappet foran skærmen.
Jeg ved det kan lyde helt umuligt måske. Men tro mig. Jeg har om nogen været der også.

Da jeg begyndte at lave video, lavede jeg måske mine videoer om 60-70 gange. Puuuha en kamp. Det skal du undgå. Det er altså ikke sjovt. Man biver stresset, frustreret, og mister modet.
 

Mit bedste råd (her på skrift) er ud over den rene erfaring, at du skal lave en deal med dig selv. Forstå at video bare er… video.

Du bliver ikke slået ihjel eller forsøgt dræbt,af at stå der og sige noget. Forestil dig du skal tale med din bedste ven. Det er ikke svært. OG han slår dig ikke ihjel ;-)

OG så er der jo også den vinkel at du ikek behøver bruge dig selv på video. Du kan sagtens lave noget video som kun består af videoklip, musik og måske tekst (til at fastholde) Så er det altså ikke så slemt at lave video.

4 grunde til video

4.
Video giver et overblik for din (potientielle) kunde.

Et produkt kan være svært at beskrive på skrift.
På video kan du vise hvordan et produkt virker. Det er en stor fordel, især hvis dit produkt er svært at beskrive.

Når du giver kunden et overblik ved at vise funktioner og resultater, så er det nemmere at træffe en beslutning om at købe.

Mit bedste råd her er at droppe salget. Vis af hjertet hvad dit produkt kan. Ikke sælge.
Vis funktionerne, mulighederne og evt. tilkøbsmuligheder (mersalg, men uden at sælge)

Hvis det er et kompliceret produkt, så bryd dine video ned i X antal små videoer.
Har du 10 funktioner. Så lav måske en overordnet video eller 2, og så en video til hvert punkt.

Altså 10-12 korte videoer, frem for én lang video. Der er større chance for at modtageren vil vælge at se nogle af de korte videoer. Sådan er det bare i dag. Vi har alle travlt

På den måde hjælper du din kunde (potientielle kunde) til at forstå dit produkt. Og modtageren har meget meget nemmere ved at finde frem til lige den funktion han har interesse for, ved at dele dem op. Det er god kundeservice.

Den her fejl begår de fleste der går igang med video

5 grunde til video.png

5.
Sociale medier bruger video

Næsten alle sociale medier bruger video. Det giver flere delinger og større aktivitet. Og de sociale medier elsker når brugerne er aktive.

YouTube er et af de mest populære sociale netværk i verden. Netværket har fostret adskillige berømtheder. Det er ikke uden grund at de store brands bruger YouTubere til at promovere deres produkter.

Da Google ejer YouTube, bliver Youtubevideoer prioriteret ekstra højt i søgninger. Derfor kan det være en fordel for dig at smide alel dine videoer over forbi Youtube. Også selv om du skal lave video på andre platforme.

OG husk så… DU MÅ IKKE smide en youtube video på Facebook. Facebooks algitime vil gøre at du vil modtage langt færre visninger end hvis du havde lagt den direkte på facebook.

På Linkedin er det nu også muligt at uploade videoer uden om streamingtjenesterne Youtube og Vimeo. Igen ville jeg foretrække at lefle lidt for det socale medie.

Vi kender stadig ikke LinkedIns algoritme og måde at tackle video på. MEN jeg antager at de har mest interesse i at du bliver på Linkedin, hvilket betyder (på sigt) at de med garanti vil fremhæve videoer der er lagt på Linkedin, og det modsatte hvis du uploader en video fra feks. Youtube.

 

info.png

Video er nemt, billigt og populært

Der er mange grunde til at komme i gang med video.

Video er nemt, billigt og populært.
Mobiltelefonen muligheder gør det muligt for alle at være deres eget lille produktionselskab.  Kvaliteten er fantastsik under de rigtige lysforhold.

Du skal tænke over lyset, lyden og hvor stabil din optagelse bliver lavet. Alt andet er noget amatørrod. Det holder ikke på sigt for en virksomhed. Du kan selvfølgelig sagtens have succes med en eller flere videoer ved at skyde dem lidt tilfældigt og lige der hvor du tilfældigt følte for det. Men på sigt skal du have dig en strategi. Særligt hvis i er flere i virksomheden der arbejder på de sociale medier.

OG ja, så er selve historien, budskabet og hvem din målgruppe også super vigtigt.  

Video du selv laver behøver ikke være super professionelt. Faktisk viser alle undersøgelser at de videoer der er top profesionelt lavet, fejler på de sociale medier (malet med den helt brede pensel)

Hvorfor?

Fordi vi som forbrugere gerne vil have noget nerve – vi vil mærke medarbejderene. Vi vil godt være med der hvor vi ikke plejer at se noget fra jer.

Så et opråb til alle de virksomhedsejere der sidder der ude og kræver logoet på som noget af det første… det er jeres behov. Ikke kundens. Tænk over det. Video skal som udgangspunkt være til for modtageren. Det er ikke jeres ego I skal dække. Branding eller ej.

Kom i gang, og få noget erfaring
Det er kun et spørgsmål om at tage beslutningen og komme i gang. Går du i gang i dag, har du allerede én video mere end konkurenten der ikke har en video.

Jeg plejer at anbefale at lave et konkret mål. Feks. at du/I laver en video hver uge.

På 1 år har I 50 videoer, og en bunke ekstra trafikkilder der kan lede til jeres web, og måske salg i den sidste ende. Eller hvad dit mål er med videoerne?
Men vigtigst af alt, så har i hjulet kunderne og i har fået noget vigtig erfaring så I ved hvilken vej I skal gå med video. Eller... ikke gå med video.

Derfor skal du bruge video i din markedsføring

Vil du gerne høre og se mere om video kunne du hoppe over og høre nogle podcast jeg har deltaget om emnet video. 
Her er der 3 podcast om emnet video  - og i øvrigt er jeg ved at lave min egen podcast om emnet. Så snart ville du kunne høre podcast kun om video;-) 
Podcast og videoer

Du skal bruge iMovie eller Kinemaster!

Kinemaster.png

Kinemaster og iMovie

Du skal til at redigere dine videoer. Slut

Du er måske så småt kommet igang med at skyde nogle videoer, men syntes at det kunne blive bedre. Og det kan det. 

En af hemmelighederne i at lave gode og professionelle videoer med telefonen ligger i redigeringen.

Når du skyder videoer fra din telefon, så kan det hurtigt komme til at ligne noget du ikke har lyst til at dele på nettet.

Fordi du ikke har redigeret dem.

Det skal du til at gøre. Ellers ligner dine videoer alle de andres. 

iMovie fra Apple fungerer både på iPad og iPhone

iMovie fra Apple fungerer både på iPad og iPhone

Kinemaster+til+iPhone.png

De bedste apps til at redigere dine videoer er indiskutabelt iMovie fra Apple og Kinemaster

Men hvad er det der gør disse to apps så gode - og hvorfor anbefaler jeg dem?

De store mediehuse dropper simpelthen det store udstyr og bruger telefonerne.
Det er nemmere og kvaliteten er fantastisk under de rigtige lysforhold og med mikrofoner monteret. 

Det betyder at mediehusene har brug for noget der er nemt og let at gå til når mediehusene er på opgaver. Det skal være noget de enkelte medarbejdere kan arbejde let med på farten. 

OG det kan du så virkelig også. Du har også brug for at det skal være nemt til dagligt. Men ikke bare nemt, og effektivt og brugbart. 

ER din telefon god nok til at skyde video til virksomheden?

IMG_3831.png

Imponerende apps
Jeg er virkelig imponeret over hvor meget disse apps kan. 

Du kan klippe dine videoer, du kan sætte op til 5 lag lyd/musik ind, du kan lave voiceovers, sætte tekster på, og farvekorrigere dine videoer + en bunke andre ting. 

Når jeg redigerer videoer professionelt bruger jeg Final Cut Pro X, men efterhånden laver jeg vel 90% af mine videoer direkte fra telefonen.

Det er altså vildt det kan lade sig gøre. 

Men kan du så finde ud af at bruge disse apps, eller er det kun for professionelle?

Selvfølgelig kan du ikke det hvis du ikke har prøvet det før.
Men du kan nemt lære det.


Jeg anbefale at du henter iMovie eller Kinemaster, ser på det, og prøver at smide en video ind i programmet.

Du vil ikke fortryde det - stol på mig ;-)

Er din telefon god nok til at skyde video til virksomheden? Bedøm selv!

Se hvor meget kvalitet du kan få ud af din mobiltelefons kamera her.

Det er ikke udstyret, der er afgørende for at lave video, men derimod dit indhold - og modet til at komme igang.

Henrik havde besøg af TV2 News. Det blev filmet med en telefon og et professionelt kamera. Kan du se forskellen?

Retfærdigvis skal det siges at TV2 News sendte live med deres kamera, og var afhængige af Wi-Fi, eller mangel på samme... 

Det betyder, at TV2 var nødt til at sætte kvaliteten ned, for at kunne sende live uden for mange udfald.

Mobilvideoen er optaget og lagt på nettet. Jeg har klippet de to optagelser sammen så du kan sammenligne.

Jeg prøver ikke at overbevise dig om at en mobiltelefon er bedre end et stort topprofessionelt kamera til måske 100.000,-, men klippet sætter alligevel tingene i perspektiv - og viser, hvor meget du kan få ud af en mobiltelefon.

Vælger du det store topprofessionelle kamera, skal du også lige huske en ekstra løn til en kameramand, der skal kunne betjene det store kamera. 😵

Hvis du selv vil igang med bruge din mobil til at producere video - så hjælper det selvfølgelig at have nogle få "fundamentals" på plads - såsom lyd, lys, udstyr og redigering. 

Dette hjælper vi dig gerne med - fx på vores online kursus eller på vores 1-dags workshop. Her lærer du også lidt om at markedsføre det færdige resultat, når du har fået produceret din video.
 

LAD OS FÅ GANG I EN DEBAT: ;-)
Vi vil rigtig gerne høre din kommentar herunder - hvis du allerede skyder video med din mobil - hvad var så det sværeste ved at komme igang?

Og hvis du ikke er kommet igang - hvad er det så primært, der holder dig tilbage?

Hvordan bruger du video i din markedsføring?

Hvordan bruger du video i din markedsføring

Tilmeld og lyt: Apple Podcasts | Android | RSS

Eller lyt her: 
 

Igen har jeg været så heldig og priviligeret at jeg har været med i en podcast.
Denne gang i Startopsnakken med Anders og Martin. 
Dagens emne er Hvordan bruger du video i din markedsføring?

Hvad er startopsnakken?
Anders og Martin er begge selvstændige og har ved siden af hver deres respektive virksomheder Startopsnakken som er en podcast der udkommer hver uge. Emnerne er alle realiseret til det at drive egen virksomhed. Stort som småt. 

Denne her podcast er #78, og har du endnu ikke lyttet til nogle af de foregående podcast, bør du lige smutte over forbi. Der er bunker af guldkorn til dig der er selvstændig eller går med tanker om at blive det  

Bla. har de lige lavet en sommerudgave af top 10 over de mest lyttede af deres podcast. 
Her ligger podcasten med Lasse Birk #1, og kan anbefales til dig der kæmper med at få booket møder. Lasse er 100meter mester i at booke møder, og måske Danmarks bedste på området. 

Jeg har selv haft fornøjelsen af at møde Lasse - der i øvrigt er gået selvstændig siden han var med i podcasten ;-) Selvfølgelig med succes.
Lasses firma hedder Proficio Besøg Lasse på hans web her

Tilbage til podcast #78 hvor jeg var i studiet med Martin. Det vil sige jeg var på mit eget kontor i Valby, og Martin var på sit kontor i Roskilde. 

Jeg kontaktede Martin på Linkedin og connetede med ham, og det udviklede sig til at jeg skulle være med i deres podcast. 

Lyt med, bliv inspireret til hvordan du kan bruge video i din markedsføring ;-)

Blev du inspireret og vil have mere podcast, så kan du lytte til podcasten jeg lavede sammen med Leif Carlsen fra Social Selling Company, hvor vi talte om at Sælge med video... uden at sælge

Eller du kan lytte med i podcast #114 fra Help Marketing med Eric Ziengs hvor vi talte om personlig branding med mobiltelefonen

 

 

Hvad kan vi lære af EM triumfen på TV2.dk?

Hvad kan vi lære af EM triumfen på TV2.dk?
Laver du video til virksomheden, burde du lure hvordan TV2 har arbejdet med deres indslag om Danmarks semifinale mod Holland til EM i fodbold 1992. Indlaget er fra den 22 Juni 2017

I dag er det præcis 25 år siden at vi alle som nation fik en kollektiv-fest og krammede hinanden i det uendelige. Alle elskede alle over flere dage. Skønt skønt ;-)

I dag vil jeg prøve at sætte fokus på hvad vi kan lære af af den triumf som TV2 med rette har sat fokus på i anledningen. 

Holland-Danmark

TV2 havde rettighederne til landsholdfodbolden den gang, og her 25 år senere kan de stadig få noget positivt ud af det. Det syntes jeg er stærkt arbejde og god nytte af de mange midler de sikkert betalte for at have rettighederne den gang. Og det til trods for at det i dag er nogle helt andre medier end det var tilfældet den gang. Der var Internettet altså nærmest ikke opfundet og vi skulle få vores nyheder fra TV og aviser. 

Mangler du inspiration til hvilke videoer du skal lave?

Jeg har, for at gøre det nemt, lavet en video hvor jeg viser hvor genialt de har genbrugt materialet fra den gang. En måde som du burde lure af, hvis du arbejder med video på dine medier og web. 

Se videoen og lad mig gerne modtage links med andre der har lavet noget tilsvarende på deres web. 

Jeg syntes det er en genial måde at TV2 fastholder brugerne på deres web. Hvilket i den sidste ende kan være meget givende for deres SEO og fastholdelse af seerne, og dermed indirekte med til at drive flere sponsorkroner i kassen.  

Se også: "Sælg...uden at sælge" som handler om hvordan du kan sælge med video, uden at sælge

- Thomas Martinsen, ekspert i mobilvideoer

Det flotte TV2 arbejde er udført af: 

Patrik Strodl Petersen og Thomas Thoning

22. juni 2017

PS: 
Linket til det oprindelig indslag kan du se her:

sport.tv2.dk/fodbold/2017-06-22-danmark-sikrede-sensationel-em-finale-nogen-hoejere-oppe-maa-have-hjulpet-os?cid=_soco%3Afb%3A1%3Atv2%3Auk%3A%3A

Den nemmeste video at lave hvis du er nybegynder med video

Udfordringen: 
Du er ikke vild med at stå foran kameraet og tale direkte

Løsningen: 
Er du ikke helt vild med at stille dig frem foran kameraet, så snyd lidt, og lav en "timelapse".
Den nemme video at lave hvis du er nybegynder med video.

I videoen her bruger jeg "Hyperlapse fra Microsoft. En super god App der er i stand til at speede dine videoer op til 12 X hastigheden. Og så optager den super stabilt hvis du er i bevægelse. 

Fortsætter under videoen

Hyperlapse kan du hente gratis til din telefon her
 

Opskriften til at lave en timelapse. Se også videoen:
① Sæt telefonen et stabilt sted. Gerne et stativ.
② Sørg for at der er godt med lys.
③ Slå fly-tilstand til (så du ikke bliver forstyret). 
④ Sørg for at baggrunden er god.
⑤ Åben appen "HYPERLAPSE" og optag.
⑥ Pak udstyret ned igen.
⑦ Fortsæt nu dine jobmæssige gerninger. 
⑧ Når du har en ledig stund på 5 minutter laver du en kop kaffe/the.
⑨ Sætter dig i sofaen og åben iMovie (til iPhone/iPad).
⑩ Lav et nyt "projekt".
⑪ Sætter din video ind i projektet. 
⑫ Klip din video i begge ender.
⑬ Sæt gerne musik på.
⑭ Sæt tekster på de rigtige steder. 
⑮ Husk at lave en CTA (Call To Action). 
⑯ Gem videoen.
⑰ Del på nettet.

Resultat:
Dine kunder ville elske at se hvad du går og laver. Bom
Video behøver ikke være så svært ㋡

Find andre tips til mobilvideo her på bloggen.
Se også video på Speed
(om at lave en opskrift på video)

Spørgsmål: 
Har du selv lavet og brugt video i din virksomhed?
Hvis ikke, så lad mig høre hvorfor du ikke kommer igang. Det er faktisk ik så svært.

Mobilvideo for begyndere

Er du nybegynder og ønsker at komme i gang med video, så har jeg lavet et webinar du ikke skal snyde dig selv for. Her viser jeg en bunke konkrete tips du kan have stor gavn af. 

Selve webinaret med alle de gode tips varer 29 minutter.

Efter webinaret er der FAQ eller spørgsmål & svar fra deltagerne.
Det er her vi har tid til at gå i detaljerne.

Deltager du selv på mine webinars kan du naturligvis også stille spørgsmål og få svar. Så hvis du har noget du vil spørge om, skal du være aktiv deltagende ;-)

Du kan i øvrigt tilmelde dig næste ledige webinar her under. 


Hvad er et webinar?

Et webinar kan bedst betragtes som et online klasselokale, hvor deltagerne har adgang til viden fra en underviser. Webinars findes i både en betalende og en gratis udgave.
 
Med professionelle webinars øges vidensdelingen i virksomheden, men samtidig reduceres der i omkostningerne på rejser, lokaleleje og forplejning, og mandskabstimerne.

Et webinar kan øget kvaliteten af jeres service, og uddanne personalet, samtidig med at det fremmer innovationen i virksomheden. 

Tilmeld dig næste ledige webinar her


Indhold i dette webinar: 
Se mere på links der åbner i nye faner

01:38: Præsentationen med konkrete slides begynder

18:10: 7 konkrete råd

29:10: Spørgsmål og Svar

30:24: Hvilken telefonholder og mikrofon?
Shoulderpod S2 og Røde MicLav+

30:03: Bliver det ikke for meget for kunderne med alt det video?
Læs mere om emnet her

33:40: Altid vandrette videoer? Hvad med lodrette videoer?

34:23: Video som baggrund på web. Er det en god ide?

34:46: Logo eller ikke logo i videoen?

35:28: Gratis musik til video. Hvad gør man?
Her er der link til en miniguide på facebook

35:54: Udstyr til mobilvideo - hvor og hvordan?
Vær obs på at købe det rigtige udstyr

36:23: 2 videoer om ugen, bliver det ikke for meget?

36:38: Hvor kan jeg se mere til videoens opbygning?

37:18: Hvor meget skal man planlægge i fundamentet?

38:10: Virker udstyret til alle telefoner?
Mikrofon til en iPhone 7, du skal lige være obs her

38:36: Kan man bruge en skruetvinge ti holderen?

39:22: Anbefaler du 2 skærme til webinars?

40:15: Kompositionen. Krydsfelter på telefonens skærm (1)

41:25: Kan du anbefale en afstand til telefonen, så man kigger ind i kameraet?

42:50: Kompositionen. Hvordan kom krydsfelterne på telefonens skærm (2) ?

43:22: Dækbilleder og et lille trick

43:46: Gå tæt på når du filmer... og så lige lidt tættere på?

44:43: Ros og en snak om udstyr til mobilvideoer.
Jeg anbefaler kvalitetsudstyr til videoer

45:54: Kompositionen. Krydsfelterne på telefonens skærm (3)

46:55: Husk et forlængerkabel til mikrofonen.
Forlængerkabel til Røde SmartLav+

48:25: Kan man bruge et headset til bilen? 
Gennemgang af Røde SmartLav+

50:19: Er Kinemaster nem at gå til/arbejde med? Android App

51:56: Er Webinarjam et gratis program? (Webinarjam bruges til webinars)

52:18: Mere om Appen Kinemaster til Android.
Til iPhones anbefales iMovie

52:52: Afslutning og sidste hilsener. Tak for at du så med ;-)

 

 
Abefaling
 

Anbefaling:

I øvrigt anbefaler jeg at lytte til 2 spændende - syntes jeg selv - podcast jeg har deltaget i.

Hos Eric fra Help Marketing tate vi om at markedsføre sig selv med mobilvideoer.
Bliv klogere hos Eric Ziengs. Og bliv klogere på hvordan du kan markedsføre dig med video.

Hos Leif fra Social Selling Company var vi i gavehumør og talte i 2 timer om hvordan du kan sælge med video... uden at sælge.
Læs mere om "at sælge med video". Og lyt gerne med

 

Video på mobilen...Personlig markedsføring

Tør du være personlig i din branding?

Jeg har haft den store fornøjelse af at være i studiet hos Eric Ziengs og HELP MARKETING hvor vi taler om personlig markedsføring med mobiltelefonen.

Er du endnu ikke kommet i gang med at lave video til din virksomhed, så kan du med fordel lytte til Help Marketing afsnit 114 hvor vi taler om hvordan du kan markedsføre dig med personlige videoer og hvilke ting du skal være opmærksom på inden du hopper ud i emnet video.

Vi kommer også ind på manus, lys, lyd, redigeringen, nyttige apps og generelle råd til video på mobilen. OG en masse andet ;-)

Lyt til afsnittet her, eller via iTunes her

Du ved igen allerede meget præcist hvilke kanaler din video skal på, og hvordan du vil ramme din målgruppe, fordi du har fulgt processen i den korrekte rækkefølge fra modul 1-4.

Du behøver ikke investere en masse økonomi og midler i et kæmpe setup med et produktionsselskab, for at komme ud over rampen med video.

Du kan fremover bruge din mobiltelefon!

Men er mobiltelefonen nok?

JA!

Help marketing, afsnit 114

 

For det første er det vigtigt at understrege at video på mobiltelefonen er nærværende og personlig markedsføring.
Det gode ved at det er, at det er lige netop det markedet efterspørger.

Det modsatte af en personlig video, er en video der er overproduceret med logo og top branding alle steder. En video der er stylet fra top til tå, så alle kan se virksomhedens flotte logo hele tiden. 

Generelt er vi skolet gennem tiden til at vi skal brande vores virksomhed når muligheden var der. Men den går altså ikke bare længere hele tiden. Selvfølgelig kan og må du godt smide et logo på din video, men det skal bare ikke være en konstant branding. Smid dit logo lidt taktisk og henslængt. Eller vent evt. helt til sidst hvis du er modig nok til det. Afhængig af din videos formål og afsender/modtagerforhold.

Som forbrugere er vi efterhånden så skolet i at gennemskue videoer, at vi i løbet af et splitsekund har gennemskuet om det er en reklame eller om det er noget mere jordnært fra en medarbejder i virksomheden. 

For det er vigtigt at understrege at vi som modtagere ikke har noget i mod at videoen kommer fra en virksomhed, men vi har noget imod marketing og salget i videoen. 

Det gider vi ikke

Bryd modtagerens parader ned...

Du skal forestille dig at du selv er modtager af indhold på de sociale medier.

thomas-martinsen-help-marketing (1).jpg

 

Forestil dig at du selv sidder og suser rundt for at blive klogere på din virksomhed. At du måske skal finde en bestemt kontaktperson eller andet fagrelevant. Så har du ikke lyst til at blive afbrudt af et salg. 

Heller ikke via video. 

Og da slet ikke ikke video der er pakket ind i en masse flotte ord og et setup der kun har et formål: At fange dig som som kunde.

Hvis du istedet kan pakke dine budskaber ind i rådgivning, hjælp eller gode tips og tricks, ja så er du allerede der kommet meget tættere på.

i Podcasten har vi også samlet 5 super nemme og nyttige apps der kan hjælpe dig i din hverdag med at lave video. Find dem her på linket som giver dig adgang til podcasten.

Lyt til afsnit 114 hos Eric Ziengs fra Help Marketing lige her

Manus og VIDEOmodellens 4 moduler

Som jeg altid anbefaler på mine kurser så taler vi også om hvor vigtigt det er, at du er bevidst om hvilken video du vil lave. Jo mere bevidst, jo mere succes får du med din videoer.

Men som mennesker er vi også vidt forskellige.
Nogle trives bedst med, at der skrevet et fast manus og det hele kører slavisk efter en plan, og andre har det bedre med bare at stille sig op og lave en mere improviseret video, der føles mere organisk. Der skal prøve dig lidt frem, hvilken metode passer til dit behov?

De 4 moduler du skal være obs på er som altid, og i nævnte rækkefølge:

1: Fundament:  (læs mere her)
- Kend dine kunders behov inden du går i gang med dine video
- Lav det rigtige indhold
- Forberedelsen
- Contentplanlægningen                                                                                                

2: Produktion:  (læs mere her)
- Det er her du rent praktisk skyder dine videoer
- Du skal skyde f.eks. et interview og lave en masse dækbilleder
                                                    
3: Redigering:  (læs mere her)
- Det er her du skal redigere dine videoer så de bliver skarpt skåret til. Det er samtidig her du ofte vil skille dig ud fra mængden. 

4: Markedsføringen:  (læs mere her)
Når du kommer til markedsføringen ved du meget præcist hvilke kanaler din video skal på, og hvordan du vil ramme din målgruppe, fordi du har fulgt processen i den korrekte rækkefølge fra modul 1-4. Du vil opnår langt højere succes med dine videoer nu.

Der ud over talte vi om lyssætning, mikrofoner og 5 geniale råd til dine videoer. Råd som du sagtens selv kan implementere allerede i dag.

God fornøjelse med afsnit #114 fra Help Marketing. Skulle du efterfølgende have spørgsmål skal du altid være så velkommen på mail eller telefon. 

Du kan også følge mig på FacebookTwitter og LinkedIn 

Glem heller ikke at tjekke de andre Podcast på Erics Help Marketing - der ligger en bunke andre fede afsnit - sæt igang ;-)

Lyt også til Startupsnakken hvor vi taler om hvordan man kan markedsgøre sig med video. Eller lyt til mange flere podcast hos StartupSnakken

OG få nu lavet noget video. Det er pokkers effektivt

Jeg håber det var inspiration til at du selv kommer igang med video. 

Sælg med video som podcast

Vil du lytte meget mere til hvordan du kan sælge med video...uden at sælge, så skal du lytte til den dybdegående podcast hvor jeg var i studiet hos Leif Carlsen fra Social Sellling Company. Det er afsnit #41

"Sådan sælger du med video... uden at sælge"

God fornøjelse - der burde være godt med video inspiration her ;-)

- Thomas Martinsen, din videoværet her på www.videokursus.com

Hvilke videoer skal du lave?

Hvilke videoer skal du lave?

Kender du følelsen af, at du ikke helt ved hvad du skal lave indhold af? Det kan være til din blog, din facebook- eller Linkedinside eller måske på instagram?

Men det gør sig også gældende med video.

Måske er du ikke kommet i gang med video endnu, men overvejer at gå i gang, men har måske svært ved at finde på indhold der er spændende nok.

Spændende nok for din modtager. Ikke dig selv.

Det er vigtigt at det hele tiden er modtageren det handler om.

Jeg har lavet en video der forklarer dig hvordan du kan bryde den udfordring.
Udgangspunktet for det jeg viser her i videoen er i brugen af video, men det kunne lige så godt være indhold til dine sociale medier, nyhedsbrev eller blog.

Essensen er at du egentlig skal lytte til hvad dine kunder siger og gør.

Ret simpelt.

Lad os prøve at dykke ned i punkterne én af gangen.

1: Hvad er dine kunders behov?
Tag udgangspunkt i de mange spørgsmål der måtte komme fra dine kunder, eller potientielle kunder.

Systematiser evt. de spørgsmål og svar der passer sammen.

Gør det nemt og overskueligt for dine modtagere så der er en rød tråd i dine svar.

Spørgsmål der hænger sammen ud fra kategorier du vurderer passer sammen.

Det kan være ud fra produkter eller ydelser. Men det kan også være ud fra hvor kunden er i forløbet.

Find ud af alt konkret om det bestemte emne. Se det som en investering i tid. Kundens tid.

Kunden kan blive serviceret når han eller hun har behovet.

Ikke når du har tid. Det giver en god service til kunden.

Nå ja, og så sparer du selv en bunke tid i den sidste ende fordi du kan hjælpe kunden 24/7 ;-)

Har du ikke styr på hvad kunden typisk spørger om, så gå lidt systematisk til det. Noter dig hen over den næste periode hvad kunderne spørger om. Få evt. hjælp af dine kollegaer.

Spørgsmålene kan komme fra mange platforme. Telefon, mail og de sociale medier, så inddrag de forskellige medarbejdere der sidder med hvert område.

Husk at alle disse svar på spørgsmål helst gerne skal ind og ligge på dit website. Det skaber god trafik, og yder en god servive.

2: Lav en FAQ på dit website, med video
Det er både en rigtig god ide og en god øvelse at sætte alle spørgsmålene ind på din side.

For at komme i gang, kan du jo i første omgang lave en FAQ kun bestående af tekst.
Stille og roligt kan du udvide den til at indeholde videoer der svarer kunden.

Det er nu en gang sådan at du kan komme ud med meget mere indhold på meget kort tid via video.

Men husk, at du også skal have svaret som tekst.

Google elsker dine tekster. Særligt hvis de er kombineret med video fra Youtube.

3: Lav en kundecase. Eller helst flere...
Fremhæv dine kunders gevinst ved din service/produkt.
Det er oplagt at fremhæve dine gode kunders oplevelser af dine ydelser, eller dig som person.

Langt de fleste har intet imod at hjælpe med den slags.
Det er klart at du skal være forberedt inden du begynder at lave video med din kunde.

Men husk ikke at overklistre dine sociale medier med dine kundecases. Det kan hurtigt blive for meget ;-)

Der er alt det praktiske omkring det at skyde video du skal have styr på inden, men det er faktisk ret simpelt. Det vender jeg tilbage med i et senere blogindlæg om dette emne snarest .

Se resten af  resten af punkterne i videoen.  Det er egentligt ret simpelt at komme igang ;-) 

 

Sådan sælger du med video…uden at sælge

Kender du følelsen af, at du godt ved du skal sælge, men at du ikke kan finde motivationen og drivet? Om du er ansat eller selvstændig!

For ikke længe siden havde jeg glæden af at være podcast-gæst hos Leif Carlsen fra Social Selling Company. De har deres egen ”Social Selling radio”.

Vi talte om at sælge… uden at sælge (fortsættelse under videoen)

Inden jeg dumpede ind i studiet hos Leif, og begyndte at tale om mobilvideoer som er min spidskompetence, så havde Leif solgt mig ideen, uden at han selv var klar over det.

Det havde han gjort gennem konstant påvirkning. Uden at være anmassende.

Kun ved at påvirke mig (og andre) gennem sin tilstedeværelse på de sociale medier, blogs, podcasts og videoer m.v.

Hvad Leif godt ved, er at han kan tiltrække interessante emner med kompetencer og kundepotientiale.

Behøver jeg næsten at skrive det var mig der opsøgte Leif… med video ;-)

For at springe lidt i historikken, så aftalte vi at, jeg skulle være med i årets sidste podcast, og emnet skulle være hvordan man kan sælge med video. Uden at sælge.

Gennem brugen af video kan du nemlig lade dine kunder møde dig - før du møder kunderne.

Lyt også til podcasten fra StartupSnakken med Martin Bengaard, hvor vi talte om hvordan du bruger video i din markedsføring

På den måde kan du påvirke både dine nuværende - og kommende kunder tidligt i købsprocessen, og der igennem kommunikere direkte til dem.

Jeg lader lige sætningen stå for sig selv:

”Lad dine kunder møde dig, før du møder kunderne”

Som du sikkert har gennemskuet er video blot ét element i rækken af content til at påvirke din modtager. Men samtidig måske det allerstærkeste?

Fordi video kan være personligt og nærværende for modtageren.

Formålet er blandt andet at opbygge kendskab og tillid. 

Tillid som leder til relationsorienteret handling. Handling som resulterer i beslutninger. Beslutninger som leder til…salg.

Kunderne vælger dig som leverandør og samarbejdspartner.

Styrken ved video

Fortsættelse under billedet

Fortsættelse under billedet

Video kan på ganske få sekunder kommunikere mere end timer - og dages telefon canvas, eller dage og ugers forsøg på at få fat i kundeemnet.

I podcasten taler vi om hvordan du kommer i gang. Hvad du skal gøre for at lave dine egne videoer, og hvad du IKKE skal gøre.

Men hvad der næsten er vigtigst, er at vi ping-ponger mellem Leifs kompetencer inden for salg/social-selling og mine kompetencer omkring at lave video, på den nemmeste og mest nærværende måde. Nemlig med telefonen.

I podcasten fra Help Marketing #114 var jeg i studiet og talte om at bruge sig selv til markedsføringen med video

Vi kommer med konkrete løsningsforslag, metoder og modeller der skal guide dig godt i gang. Og på den helt rigtige måde. Uden at spilde din tid – og uden det koster dig en krone at lave video.

Du kan skyde dine egne og mest effektive videoer helt gratis med mobiltelefonen.

Men er kvaliteten god nok kan du spørge?

JA

Faktisk handler det ikke om kameraets kvalitet, men om dig !

 • Dig der skaber indholdet.
 • Dig der tør vise personlighed.
 • Dig der tør droppe det pæne velproducerede ydre.
 • Dig der tør vise det markedet i dag efterspørger. Nemlig personlighed.

Vi lever i en hektisk verden i konstant forandring. Som forbrugere kan vi i dag - i løbet af ganske få sekunder gennemskue når en video er en reklame/salg. Det fravælger vi. Naturligvis var jeg ved at påstå.

Skab indhold der ikke er salgsorienteret. Brug f.eks. dig selv. 

Hvordan gør du så?

I podcasten taler vi helt konkret om hvordan du kan bruge video til salg og markedsføring af dig, din virksomhed og Jeres produkter.

Vi guider dig igennem de forskellige elementer som produktionen af video indebærer.

Den korte udgave her er, at du skal have disse her elementer med på rygraden når du begynder at producere video til din målgruppe:

·      Hvad ønsker du at opnå med videoen?

·      Hvor er din målgruppe på nettet og de sociale medier?

·      Hvordan vil du ramme din målgruppe?

Et af de konkrete tips vi taler om, er at du med fordel kan tænke over hvilke kategorier du skal lave videoer inden for, da det vil hjælpe dig med at være bevidst om dit indhold til den rigtige målgruppe.
Efter min mening er der mindst 6 hovedkategorier, når det gælder video:

 • Salgsvideo
 • Supportvideo
 • Intern video
 • Servicevideo
 • Livevideo
 • Undervisningsvideo

Hvilken kategori du skal bevæge dig inden for, skal du på en eller anden måde selv finde ud af. I podcasten taler vi om hvert af emnerne, som måske kan give dig nogle af svarene. 

Hvis du er indspireret kan du også lytte til podcasten (fortsættelse under billedet)

Lyt på Soundcloud

Lyt på Soundcloud

Du kan også lytte til podcasten på Social Selling Companys website ved at klikke her.

Podcasten ligger også på iTunes så du kan høre podcasten på din smartphone, tablet eller computer. Du finder den i linket her.

Du er naturligvis velkommen til at dele podcasten med kolleger, i dit netværk eller med andre, der kan have værdi af at lytte til podcasten. På den måde opstår socialvideo. 

God fornøjelse med at lytte til podcasten :-)

-Thomas Martinsen, din videovært på videokursus.com ;-)

Lad os endelig connecte på Linkedin, men skriv lige hvor du kender mig fra 

 
 

Den her fejl laver de fleste der går i gang med mobilvideoer. Også dig?

Du har brug for at lave video af flere årsager.
Men du skal gøre det rimeligt bevidst for at opnå succes med dine videoer. 

En af årsagerne til at du skal lave video er ganske simpelt. Laver du ikke selv video, drukner du i alle de andre videoer. 

Ja det er en trussel du skal tage alvorligt. Ikke bare her og nu, men i særdeleshed fremover.

Og så har du selvfølgelig også brug for at markedsføre dig.
Ikke sælge, sælge, sælge, men markedsføre dig.

På den smarte måde. Og video er smart gratis markedsføring. 

VIDEO ER GRATIS MARKEDSFØRING

OG husk så du skal bruge videoer i dit nyhedsbrev, på dit website og de sociale medier.

På kryds og tværs - alle steder

Men det er ikke KUN gratis at lave video, det er også super effektivt.

Men hvorfor lave videoerne selv?
Jo altså, selvfølgelig kan du betale dig fra det, men det er altså ret vigtigt at du laver nærværende og personlige videoer. Og det er lige netop det video med mobilen kan.

Du kan bruge VIDEOMODELLEN som inspiration. 

Jeg bruger selv denne her model når jeg underviser mine kursister i at lave video.
Den er udgangspunktet for alt det du bør tænke ind i dine videoer:

videomodellen

De er de her 4 moduler skal du være bevidst om når du begynder at lave video:

① FUNDAMENTET
② PRODUKTIONEN
③ REDIGERINGEN
④ MARKEDSFØRINGEN

OG her kommer så den fejl de fleste begår: 

Laaangt de fleste begynder i MODUL ② , og hopper så direkte over i MODUL ④. 

Kan du se fejlen?

De tager telefonen op af lommen, skyder en video og poster den på de sociale medier. 

Lidt firkantet sagt, kan man sige at jo mere tid du bruger på dit fundament ①, jo mere tid sparer du i de andre faser. 

Altså med andre ord: 

Du bliver mere bevidst, sparer tid og er mere effektiv i din markedsføring hvis du bruger tid i modul ①

Bruger du denne her tankegang når du skal i gang med dine videoer kan det ikke gå helt galt.

Det uperfekte kan sagtens være perfekt
Nu skal det ikke forståes sådan at jeg kun er fan af redigerede videoer der er meget bevidste.

Slet ikke.

Faktisk er jeg stor fortaler for at lave nærværende videoer der rammer modtageren med noget personlighed. Og det kan man hurtigt fjerne hvis man bliver alt for låst i det meget planlagte. 

MEN du skal altså være meget bevidst om hvem du vil ramme hvor og med hvilket budskab du har. Ellers mister du simpelthen dine seeere. Og det er ærgerligt. 

- Sæt i gang der ude... 
Hvem vil du ramme, med hvad, hvor og hvordan? 

PS:
Følg med på linkedin og facebook, så er du sikker på at få nyt om mobilvideo når næste blogindlæg er klar ;-) 


Video egner sig rigtigt godt til sociale medier

Video er det hurtigst voksende medie i dag

Og vi er kun lige begyndt. Kom med på vognen nu

Skyd selv din video med telefonen

Videoen er ikke kun til underholdning længere. Sådan var det engang.
I dag bør alle virksomheder som minimum have en holdning til det at bruge video. 

Kun ved at prøve at lave video video, ved du og din virksomhed hvad det kræver af jer.
Er det noget der passer ind i jeres virksomhed, kan det løfte jeres kommunikation, og hvilke ting skal  I være opmærksomme på?

Video er hurtigt blevet det foretrukne medie for markedsføring til at kommunikere med online. Det er kun et spørgmål om hvilke sociale medier du vil bruge video på. Eller hvilke medier du ikke vil bruge video på...


Alle sociale medier understøtter video i dag. Med god grund. 

Millioner af videoer tilføjes til nettet hver dag, og de har en enorm indflydelse på, hvordan folk markedsfører deres virksomheder online.

Video er effektivt fordi det fastholder modtageren på din webside. Den informerer, prikker til nysgerrigheden og så elsker Google bare video.


Så om ikke andet så er video effektiv for din SEO. 

Lav en kort præcis video til de sociale medier.
Modtageren skal ikke have lange videoer på de sociale medier.
De sociale medier er til korte og hurtige budskaber. Din hjemmeside kan understøtte de mere uddybende videoer. Så derfor skal du selvfølgelig være bevidst om hvordan du tackler de enkelte medier. 

Lad mig lige komme med nogle eksempler:

 • Facebook fremhæver videoer du uploader direkte til facebook, frem for et Youtube link.
 • Youtube er den næststørste søgemaskine der er eget af Google. Dvs. Google elsker video på web.
 • Instagram understøtter 60 sekunders videoer.  Men du BEHØVER ikke bruge alle sekunderne.
 • Twitter understøtter også 15 sekunders videoer. Dog også bredformat. 
 • Vimeo er som Youtube, bare til lidt mere professionel brug. Et renere format uden reklamer.

F***ing genial markedsføring

Lad os se et eksempel på en god video der fanger modtageren og kommer ud med budskabet i løbet af 10 sekunder. Skarpt, præcist og humoristisk. Så bliver det ikke meget bedre.

Nå, jo, uden at kende deres budget, så kan jeg ikke forestille mig det er en video der har væltet marketingkassen. Selvfølgelig skal ideen stadig udtænkes og udføres. men godt lavet er den. 

 

Hvis du overvejer video til din virksomhed, vil jeg anbefale at lave dem selv. 
Video lavet med en smartphone er hurtigt, effektivt og gratis hvis man lige ser bort fra mobiltelefonen. 

Det er da klart at du altid kan argumentere for at video skal laves af professionelle - og det giver også rigtigt god mening. Der er bare de udfordringer ved at få lavet noget af andre ude fra, at det er tidskrævende, dyrt og ikke særligt effektivt at alt skal planlægges, hvis meget mindre kan gøre det i 80% af tilfældene.

Igen, vi skal huske på at modtagen.

I dag ses videoen oftest på en telefon/tablet når modtageren står ved busstopskiltet eller på toilettet... og jo, ja det gør de faktisk ;-)

Jeg prøver ikke at tale professionelle video-selskaber ned, og laver faktisk selv video for virksomheder via - faceline.dk.
Det jeg siger er, bare at man med stor effekt kan enten køre 100% på mobilvideoer eller man kan kombinere det med videoer lavet af firmaer ude fra. Det hele afhænger af hvad man vil med sine videoer.

Måske et 80/20 forhold?

Lad mig smide et par videoer lavet på en iPhone.

Estate, Frederiksberg & Vesterbro

Interview med Kaare Lindhardt om Estate på Frederiksberg & Vesterbro.
Skal du sælge bolig, så brug din lokale mægler, han ved hvad der sker på markedet i dit område.
Filmet og redigeret 100% med iPhone 6 af  www.videokursus.com

pullover factory - DK største udvalg i pullovers

Hvilken farve er du?
Danmarks største udvalg i pullovers. Mellem 40 og 50 farver at vælge imellem.
100% filmet og redigeret med iPhone 6 af  www.videokursus.com

MIn Mentor - en proaktiv pædagog til socialområdet

Rikke præsenterer Min Mentor, www.min-mentor.dk
Video filmet med iPhone 6 af www.videokursus.com

Alle tre videoer har max taget et par effektive timer at skyde med telefonen, og ca. en times redigering. Det kunne du også lære at gøre. 

Jeg har lavet en gratis videoguide for at vise dig hvor meget du kan lave selv. den vil jeg klart anbefale du tilmelder dig. Så kan du være i gang i løbet af 5 minutter. 

Der er ingen grund til at vente.

De nye firmaer der kommer frem, har forstået det, og vil buldre der ud af.

Det jo ikke så fedt at stå tilbage på paronen vel ;-) 

 


PS: Nå, ja. Hvad finder man på i video #2...;-)

 

Andre læste også...

IVÆRKSÆTTERpakken m. Røde Smartlav+

DKK. 844,- + moms 

IVÆRKSÆTTERpakken. Perfekt til iværksætteren der er på farten
Sættet der kan være alle steder... I håndtasken f.eks. ;-)
God lyd, Håndstativ til perfekte fotos eller videoer. 
Kan bruges  både til fotos & video.  

Pakken indeholder:

 • 1. stk. Shoulderpod S2

 • 1. stk. Rødesmartlav+ mikrofon

 • 1. stk. Røde smartlav+ deadcat 

*iPhone medfølger ikke

Du skal vælge den her pakke hvis du laver videoer hvor du ikke er mere end ca. 1 meter fra kameraet. Ledningen forhindrer dig i at bevæge dig længere væk.
Til gengæld er lyden super godt for få penge med denne her mikrofon. 

Har du brug for mere bevægelighed, skal du vælge Bloggerpakken med Røde Video ME
 

Sammenlign hvilke mikrofoner du skal bruge til hvad 

 

Fragt*:
Fast fragt på alle varer, uanset antal og størrelse: Kr. 90,- + moms
* GRATIS fragt på køb over kr. 3.000,-

Levering:
1-3 dage. Oftes fra dag til dag ved bestillingen inden kl. 14.00

Få hjælp til at købe: 
Ring 42 90 50 30 mellem 9.00 - 17.00 eller brug chatten

Quantity:
Læg i kurv →

Derfor har du ikke nok seere til dine videoer…

Her er den typiske årsag til at du ikke har nok seere til dine videoer...

OG ja, det kommer bag på dig.

Ellers havde du gjort noget ved det ;-)

Så er det sagt.

 

Du kender det sikkert
Du har brugt tid, planlægning og ressourcer på at få dine videoer ud på nettet, web, nyhedsbrevet, de sociale medier osv. 

NU glæder du dig til at høste din fortjente ros….  

Men den udebliver. 

 

”Har folk da ingenting fattet?”

Du har begået en kanon-video hvor du viser alt hvad du havde på ærmet til det pågældende emne.  

 

”Er de helt væk?”

NOPE
Det er dig der er helt væk.  

Kæk bemærkning, men det er sådan det er i 95% af alle tilfælde.
 

Nu skal jeg forklare dig hvorfor det er sådan

Hvis du selv er gået i gang med at lave dine egne videoer, er der ret stor chance for at du har gjort 1 af 2 muligheder: 

1 – lavet din video med din telefon

2 – lavet en video med dit DSLR/video kamera 

 

I og med du ikke har meget erfaring med at lave video er du godt (selv) tilfreds med det arbejde du har lavet på videoen. Du har jo brugt meget tid på det. 

Det kan godt være resultatet er visuelt fint.
Budskabet er spændende og content er godt. 

MEN DIN LYD STINKER

Dårlig lyd er den hyppigste årsag til at dine modtagere smutter fra dine videoer.

Ok. Nu skal jeg uddybe hvorfor det er sådan.

For det er faktisk meget smart. Også for dig.  

Tilmeld dig mine tips & tricks til bedre mobilvideoer her 

Godt så... fortsætter under billedet

Scenarie:

Forestil du sad og så en video med dårlig lyd. 
Ville du så ikke bare efterlade den i støvet og finde noget andet indhold med bedre kvalitet?

Jo du ville!

Der er så meget andet der ude der kæmper om din og min tid. 

OG sjovt nok har alle andre det på samme måde. 
Vi gider ikke videoer med dårlig lyd.

Vi skrider simpelthen fra videoen, nærmest før den begyndte.

Dårlig lyd kan være rumklang, vindbulder eller hvis videoen er optaget meget langt væk fra den person der speaker. 

Det er bare eksempler. Du har sikkert oplevet andre irriterende grunde.  

Nå, men lad os antage du laver dine videoer selv, med telefonen.

 • Du skal som minimum sørge for at din video er skudt et sted uden vindstøj. 
 • At du er tæt på det der bliver optaget så du kan opfange lyden ordenligt. 


Du skal huske at en telefon er lavet til at tale i. Og det er den bedst til. 

Det betyder at den opfanger alt lyd. Også det du ikke har brug for når du laver video.  Kommer der en lastbil forbi, lyder det som om den kører direkte igennem telefonen.

Forestil dig så modtageren sidder og ser din video på et kontor, bibliotek eller med headset på... Du kunne jo risikere et sagsanlæg på halsen ;-) 

OG Her er årsagen så til at du ikke har nok seere til dine videoer….

Alle medier i dag frasorterer videoer der bliver lukket ned før tid.

Medierne ved ikke hvorfor videoen bliver fravalgt lynhurtigt, men deres algoritme ved bare at ingen gider se din video færdig. 

Ok. Helt færdig skal du nok heller ikke forvente med god lyd. 


Men smutter de fleste efter 5 % er det et klart signal om at mediet ikke behøver bruge mere krudt på at dele dit budskab. 

Kan du komme op på 40-70% ved at have god lyd, vil du opleve at dine videoer vil blive fundet, set, liket og delt meget meget mere.

Og det samme er faktisk gældende om det er på Google, Youtube, facebook, Instagram eller andre medier. 

Det gør sig gældende for alle medier.  

Løsningen:

Du skal til at bruge en mikrofon hvis du vil ramme en bedre lyd. 
OG nej det betyder ikke at du skal pantsætte sommerhuset og at næste års sommerferie er i fare. Slet ikke. 

OG derfor er det smart for dig også…

- Fordi langt langt de fleste laver video med dårlig lyd. 

Hæver du blot baren en smule vil du... blive set og hørt mere end dem der ikke tænker god lyd ind. Længere er den ikke.

OG er det på facebook du smider videoen, vil du yderlige blive honoreret med længere og bedre rækkevidde med videoen.

Særligt med en god video. Smart ik? 

Også for dig. 

Laver du video med dårlig lyd? 
Nej, ikke mere vel ;-)  

I mit næste blogindlæg vil jeg vise dig hvordan du skal vælge mikrofon, og hvad du ikke skal gøre.

God kamp der ude ;-)

Læs også - Optag bedre lyd på din mobiltelefon

 

download (1).jpeg

 

Google Duo - videosamtaler på tværs

Er du iPhonebruger og syntes det er drøn irriterende at dine Android venner og du ikke kan kommunikere med hinanden via FaceTime - ja så er Google lige kommet med løsningen. 

Google Duo er appen der kan lave videoopkald på tværs af platforme. 

Super smart når man godt vil holde den personlige kontakt og nærværende samtale. 

Jeg bruger selv mere og mere videosamtaler i alle mulige afskygninger med mine kunder, samarbejdspartnere og... potientielle kunder. 

Du kan bruge webinars, Skype, FaceTime, Facebook messenger, Facebook live og den vigtigste af alle... Videosvar på emails. 

Jeps. Vil du skille dig ud i markedet, er det bare så vildt effektivt.
Mere om det en anden dag. 

Hent Google Duo til IPhone her: 

Google Duo – videoopkald på en nem måde:

https://appsto.re/dk/RyAybb.i

Eller til Android her:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.google.android.apps.tachyon

Video er ikke bare endnu et medie du bør bruge.

Video er noget helt andet end alt andet content/indhold. 

 

Video på div. sociale platforme er personlig branding på et langt langt højere niveau end noget andet. Det kræver at du smider komfortzonens tunge kappe og tør udfordre dig selv. 

Men til gengæld bliver du belønnet alle steder fra. De sociale medier honorerer dig med langt mere rækkevidde. 

Dine kontakter lærer dig hurtigere at kende. 

OG i den forbindelse skal vi huske at salg i dag handler om kendskab til hinanden. 

Vi kan ikke længere gemme os bag et flot logo og ringe kanvas. Troede du det... Ja så skal du se at komme op af stolen ;-)

Sådan laver du en flot video på din telefon

Fill me up. Hent gratis videoklip ned fra nettet til dine videoer

Sommetider har jeg bare brug for at at hente inspiration til mine videoer ude fra. 
- Hvorfor? 

Jo, kort og godt, fordi jeg ikke kan være alle steder, og filme alt jeg ser.
MEN heldigvis er vi alle en del af en stor global verden, med alle de muligheder nettet giver i dag.

Der er tusindevis der hver dag farer rundt og filmer det de oplever. OG der er også tusinde og atter tusinde der glædeligt deler ud af deres passion for at filme. 

GRATIS.

Jeps, helt gratis. 

Det betyder at jeg med nogle meget få midler kan sætte mig ned og trække en masse videoer ned fra nettet som jeg så kan bruge helt som jeg har lyst til. 

Video du kan hente gratis ned fra nettet.

OK. flot er jo subjektivt... men ihvertfald kan du skrue en super lækker video sammen kun ved at bruge din telefon og måske en computer til at downloade lidt videofiler. 

Den video der ligger øver på siden, har jeg brugt 20 minutter på at redigere på min telefon.

Jeg skal prøve at give dit indsigt i hvad du skal gøre, for selv at kunne lave disse videoer. 
Det er faktisk en ret nem proces, og når du har prøvet det nogle få gange kører det bare af sig selv. 

 1. Søg efter dine gratis videoer. 
  Du skal gå ud på det der store Internet. Søge efter "Free videoes" Eller "stockvideoes". 
  Jeg anbefaler at gøre det fra en computer, da det både er hurtigere og langt nemmere at få gemt de endelig videoefiler du godt vil gemme. 
  (Links til sidst i artiklen)
   
 2. Gem dine filer.  
  Gem evt. i en Dropboxmappe. Det vil være nemmere i den sidste ende at få dem fordelt fra computeren til din telefonen. 
   
 3. Nu skal du sætte din video sammen. 
  Åben iMovie på din telefonen/iPad. 

Video du kan hente gratis ned fra nettet.

Proceduren i iMovie
Inden du begynder på selve redigeringen er det selvfølgelig en kæmpe fordel hvis du har forberedt dig på hvad videoens budskab skal være. 

- Hvem er din målgruppe? 
- Hvor skal videoen bruges? 
- Hvilke medier skal den spredes ud til?
- OG hvad er din CTA (Call To Action) i videoen? 

Det er det jeg i mit undervisningsmateriale kalder (1. FUNDAMENTET).
Fundamentet er den første af fire afgørende moduler du lærer at bruge sideløbende.

Fundamentet er altafgørende for at du i selve redigeringen sparer tid. Jo mere styr du har på budskabet og indholdet, jo nemmere er det at redigere din video i den sidste ende. OG jo større chance for succes med dine videoer. 

Nå, men tilbage til iMovie... 
Åben iMovie på din telefonen/iPad. Her tilføjer du et nyt projekt, og vælger "Film".
Ikke forfilm.

Nu tilføjer du det første videoklip du har hentet ned på din computer.
Du skal inden da have sikret dig at du har adgang til videofilerne på din telefon. 

Sæt nu flere videoklip sammen, og sørg for at klippe alt det ud du ikke skal bruge. 

Når jeg laver mine videoer består de typisk af en masse små klip på 1-10 sekunder.
Alt for lange sekvenser bliver kedeligt for modtageren.

Rediger dine videoer i iMovie

Rediger dine videoer i iMovie

Sørg for at lave noget stemningsmusik

Sørg for at lave noget stemningsmusik

Brug dækbilleder på dine klip (Venstre side)

Brug dækbilleder på dine klip (Venstre side)

Husk at du måske skal ende ud med en video der varer fra 30 sekunder til 2 minutter.
Og består den af kun 2-3 videoklip skal de godt nok være spændene hvis du skal fastholde modtageren.

Sådan er det bare i dag.

Vi er forkælede. Er det ikke spændende nok, er vi videre med det samme. 

Når du har redigeret din video færdig skal du selvfølgelig gemme den. 
Du gemmer din video ved at - og det er vigtigt - at gemme den flere steder...

Gem din video korrekt
Den største fejl du kan begå, er at dele din video direkte fra iMovie. Ikke at der nødvendigvis er noget gal med kvaliteten i den procedure. MEN, fordi du skal have mere ud af det arbejde du har lavet. 

Du skal simpelthen dele den korrekt. 

Den optimale måde - og vi er nu i modul 4 i min undervisning (4. MARKEDSFØRINGEN) er at du laver en affyrringsrampe til dine videoer. 

Kort forklaret: Gem videoen på din computer, og gem også videoen på din telefon. 

Årsagen er simpel. Ved at tage et skridt af gangen, rammer du flere.
Dem du ikke fanger i dag, fanger du måske i morgen.
Og del så på forskellige platforme (Forskellige persontyper bruger forskellige platforme)  
En anden årsag, er at du kan måle effekten af hver deling. Hvor har du fået bedst respons. 

Følgende rækkefølge er helt op til dig, og den type virksomhed du driver.

Men tag udgangspunkt i noget der minder om denne metode her: 

 • Upload videoen til Youtube. Måske skjule den for offentligheden i første omgang. 
 • Lav et blogindlæg/underside på din webside. Hvor du har et budskab - og videoen har en berettigelse (Kan du se nu kommer vi tilbage til FUNDAMENTET) Målet med videoen. 
 • Smid videoen ind på på siden.
 • Del så dit indlæg et sted af gangen. Måske over flere dage.
 • Brug de platforme hvor dine kunder er. 

  - Del først på Youtube, Vimeo eller andre videotjenester. 
  - Del på din egen webside. Det er her du i den sidste ende vil ha modtageren ind. 
  - Facebook. Husk at folk typisk er her for at være sociale og hygge sig. Skru ned for salget. 
  - LinkedIn hvis din målgruppe befinder sig der
  - Instagram (lav en video der passer til max det ene minut du max kan have en video på her)
  - Dit nyhedsbrev. Lav et godt nyhedsbrev der beskriver dit formål. Kryder det med en video. 
  - OG ja hvor du eller måtte være... ;-) 

  Som du kan se, så kan du i princippet bliver markedsført over en hel uge med et oplæg og en video. Teksten fra din webiside kan du jo klippe i og redigere i til hvert indlæg. 

  Med andre ord - du begynder at positionere dig i markedet ved at være synlig over flere dage. 
Video du kan hente gratis ned fra nettet.

Musik
I min verden er det bandlyst at bruge det medfølgende standard musik der ligger i iMovie.
Er det første gang du bruger iMovie syntes du sikkert det er ganske fint, men tro mig... Når du har redigeret dine første 50 film, og har hørt disse melodier såååå mange gange, så ønsker du ikke mere at høre det musik. Og sådan har alle andre det altså også.

DET ER ALTSÅ HØRT FØR.. siger det bare. 

OG hvad der er endnu vigtigere, er at det er det samme musik alle der begynder på at lave video bruger.

Dvs. det er altså sådan en begynder ting med dette standard musik. Og det har du ikke lyst til at blive kædet sammen med. Heller ikke om du er helt grøn i at lave video. Det er jo ikke dig der bliver målt  på niveauet, men din virksomhed.  

Skal du lave videoer der har kvalitet, skal du også sørge for at skille dig ud fra alle begynderfejlene. 

Senere laver jeg et indlæg om Gratis musik her på siden.
Her viser jeg dig hvordan du skal bruge musik hentet fra nettet. For der er kæmpe stor forskel på hvad du kan og må med musik.

Rettigheder blev der sagt ;-) 

Thomas Martinsen - Ekspert i mobilvideoer

Thomas Martinsen - Ekspert i mobilvideoer

Du har nu fået en gennemgang af hvad du bør gøre hvis du vil lave super lækre videoer fra din telefon. Uden at fare rundt og filme den halve dag. Det er effektivt. 

Hvis ikke du kender mig på forhånd, så vil jeg ganske kort præsentere mig selv. 

Jeg hedder Thomas Martinsen, jeg er fotograf og ekspert i mobilvideoer.
Klik på billedet af mig, så kan du læse meget mere om mig ;-) 

 

PS: 
Nå ja. Du skulle jo lige have et par links til at hente gratis videoer ned. 
Du modtager kun et par stykker her. Vil du have resten og allerbedste, skal du med på mine kurser ;-) 

 www.videezy.com
- Meget gratis stof. Men også reklamer fra andre udbydere.

 www.vimeo.com
- Gratis videoer fra en af de store spillere på markedet.

God fornøjelse med at få lavet nogle videoer. Video er det mest effektive værktøj i dag, særligt hvis du laver dem selv. Kom i gang blev der sagt ;-) 

- Thomas Martinsen, Din videovært på www.videokursus.com